Menu

Millaisia manga- ja animetapahtumia Suomessa järjestetään?


Suomessakin järjestetään monenlaisia manga- ja animetapahtumia. Jos haluaisit ottaa niihin osaa, kannattaa lukea tämä aiheeseen johdatteleva artikkelimme ja valita mieleisensä tapahtumat. Jos asut Helsingissä, kannattaa seurata kaupungin Minne mennä -sivustoa sillä silmällä. Joukosta saattaa nimittäin löytyä myös manga- tai animeaiheisia tapahtumia. Muilla suurimmilla kaupungeilla, kuten Lappeenrannalla on vastaavanlaisia tapahtumasivustoja, jotka esittelevät ajankohtaisia tapahtumia.

Animecon Helsingin Messukeskuksessa

Maamme suurimpia mangan, animen, cosplayn sekä japanilaisen populaarikulttuurin ympärille rakennettuja tapahtumia on Animecon, joka järjestetään vuosittain Helsingin Messukeskuksessa. Vuonna 2018 tapahtuma järjestettiin 14. – 15. heinäkuuta. Ohjelmanumeroina oli muun muassa Hall Cosplay -kilpailu. Ohjelma soveltuu myös alaikäisille mangan, animen, cosplayn taikka japanilaisen populaarikulttuurin ystäville.

Sen sponsoreina ovat toimineet muun muassa Puolenkuun pelit, Sokos Hotels, Bearel, Pelaaja Shop, Omoi.fi sekä Manga Cafe. Viimeksi mainittu on erityisen mielenkiintoinen tuttavuus mangan ystäville, sillä se toimii korealaisten ja japanilaisten juomien ja makeisten maahantuojana. Tällaisten tuotteiden kautta omaa harrastusta voi viedä entistäkin syvemmälle. Yrityksellä on verkkokauppa, minkä lisäksi se kiertää alaan liittyviä messuja. Oletko jo kokeillut Pokémon-soodaa, jota on löytynyt Manga Cafen valikoimasta kesästä 2018 alkaen. Tämä hyvältä maistuva ja näyttävä juoma vie Pokémon-harrastuksen aivan uudelle tasolle ja moni fani säästääkin jopa juoman tölkin. Manga Cafen verkkokaupasta löytyy kaikkiaan 8 Pokémon-soodamakua.

Desucon

Desucon on mangan ja animen maailmaan keskittyvä tapahtuma, joka päätti vuonna 2015 sulkea ovensa alaikäisiltä kävijöiltä. Järjestä oli sitä mieltä, että Desuconissa erilaiset puheohjelmat ovat keskiössä ja että nämä ohjelmat kiinnostavat aikuisia teini-ikäisiä enemmän. Samalla ikäraja on viesti siitä, ettei mangaa ja animea ole suinkaan suunnattu pelkästään lapsille ja nuorille, vaan ne voivat olla myös aikuisten harrastus! Järjestäjä kokee, että tapahtuma on 18-vuoden ikärajan tullessa voimaan entistä helpompi järjestää, sillä esimerkiksi henkkarirumbasta tulee entistä helpompi ja tapahtumajärjestäjien vastuu kevenee.

Tapahtuma järjestetään Lahdessa ja se pidetään vuosittain kesäkuussa. Tapahtumapaikka on Lahden Sibeliustalo. Vaikka tämän tapahtuman ovet sulkeutuivatkin alaikäisiltä vierailijoilta, on myös heille tarjolla jopa entistä enemmän animetapahtumia. Vuoden 2019 Desucon-tapahtuma järjestettiin 14. – 16. kesäkuuta.

Kitacon 8

Lauantaina 29. lokakuuta kello 11 – 18 järjestetään Sauvotalolla Kemissä Kitacon 8 -sarjakuvatapahtuma. Ohjelmassa on vuorossa esimerkiksi Cosplay-kilpailu, erilaisia aiheeseen liittyviä luentoja, kivoja pelejä sekä taidekuja. Tapahtuman järjestää Kemin lastenkulttuurikeskus ja siihen on vapaa, ikärajaton pääsy. Kemissä erilaisia sarjakuvatapahtumia tunnutaan järjestettävän melko usein.

Animeunionista listaa Suomen alueellisesti toimivat alan yhdistykset

Jos haluat tutustua animen suomalaisiin alueellisesti toimiviin yhdistyksiin, kannattaa kurkata Suomen Animeunionin sivustolle. Vaikka sivustoa ei enää ylläpidetäkään, on sen listaus alueellisia anime-yhdistyksiä koskien ansiokas ja auttaa löytämään omalla paikkakunnalla tapahtuvaa anime-toimintaa sekä samanhenkistä seuraa. Anime ja manga kiinnostavat yhä useampia alan harrastajia ja harrastajien yhteen kokoontumiset ovatkin entistä antoisampia tapahtumia!