Menu

Kuulatutka ja muita manga-sarjojen oivalluksia


Manga hyödyntää monin tavoin fantasian rajatonta maailmaa ja manga-sarjoista löytyykin useita uskomattomia oivalluksia, joista esittelemme tässä muutaman. Haluaisitko esimerkiksi tietää, kuinka Dragon Ball -sarjassa eräs tyttö ratkaisi maailmanympäri levittäytyneiden lohikäärmekuulien löytämisen haasteeseen. Jos vastasit kyllä, olet tullut oikean artikkelin pariin.

Lohikäärmekuulatutkalla lohikäärmekuulien jäljille!

Dragon Ball on yksi suosituimmista manga-sarjoista kautta aikojen. Tarinassa etsitään lohikäärmekuulia, jotka ovat levinneet ympäri maailman. Niiden löytäminen ja yhteensaattaminen on tärkeää, sillä yhdessä kuulat voivat herättää lohikäärmeen, joka puolestaan voi toteuttaa 1-2 toivetta. Kuulien etsiminen vie aluksi erittäin kauan, mutta lopulta 16-vuotias Bulma-niminen tyttö keksii lohikäärmekuulatutkan. Tämän avulla kuulat löytyvät entistä helpommin ja nopeammin. Oivallus on loistava! On mukava huomata, että tarinassa nimenomaan tytöstä tehdään tarinan sankari, jonka oivallus tekee koko prosessista huomattavasti aikaisempaa helpomman. Tässä tarinassa Bulmaa ei esitetä avuttomana pikkutyttönä, joka tarvitsee poikaa auttamaan itseään, vaan Bulmasta leivotaan koko tarinan sankari. Tämä jos mikä on osoitus mangan girl powerista!

Taikalähteestä muodonmuutokseen

Ranma 1/2 on toinen maailman tunnetuimmista manga-sarjoista. Tämän sarjan oivallus liittyy taikalähteeseen, johon putoamisen seurauksena henkilö kokee muodonmuutoksen aina, kun kylmä vesi koskee häneen. Tarinassa poika muuttuu tässä tilanteessa tytöksi ja pojan isä pandaksi.

Mangan huumori saa nauramaan

Naurun sanotaan pidentävän ikää. Ainakin se rentouttaa. Eräs monien manga-sarjojen parhaista oivalluksista on sen huumori, joka saa lukijan purskahtamaan nauruun yhä uudelleen ja uudelleen. Hyvässä mangapiirroksessa onkin uskomaton määrä voimaa ja siihen on mahdollista kiteyttää sanoman ydin vastaansanomattomalla tavalla. Näin voidaan käsitellä myös vaikeita teemoja siten, että vaikeasta aiheesta huolimatta lukija saadaan nauramaan. Perinteisesti Suomessa osataan itselle nauramisen taito. Myös lähiympäristölle osataan täällä nauraa. Tämä selittänee osaltaan sarjakuvien vankkaa suosiota Suomessa ja luo hyvän pohjan myös mangan suosion nousulle.

Jos siis tarvitset huumoria elämääsi, kokeile erityisen huumoripitoista mangaa ja anna sille mahdollisuus naurattaa sinua ja viedä ajatukset hetkeksi arjen huolien ja kiireen ulkopuolelle. Hyviä manga-sarjoja löytyy esimerkiksi kirjastosta, joten kokeilun ei edes tarvitse maksaa mitään.