Menu

Hopeanuoli-blogista


Tervetuloa Hopeanuoli-blogin artikkeleiden pariin! Blogi käsittelee manga-sarjakuvia, -elokuvia sekä -animaatioita ja se on ylistys mangalle.

Millaisia aihealueita Hopeanuoli-blogi käsittelee?

Hopeanuoli-blogi esittelee ensinnäkin manga-käsitteen sekä erilaiset mangan tyylilajit. Tästä kannattaa aloittaa, ellet vielä yhtään tiedä, mistä mangassa on kyse. Kerromme myös kuinka suosittua manga on Japanissa sekä Euroopassa. Suosion suuruus saattaa yllättää!

Mangahan ei suinkaan ole ainoastaan lasten ja nuorten juttu, vaan etenkin Japanissa kaikenikäiset voivat harrastaa mangaa ja nauttia sen huumorista. Itse asiassa osa manga-sarjoista sisältää sellaista sisältöä, että niille on asetettu erilaisia ikärajoja tai -suosituksia. Tarjolla on nimittäin myös eroottista mangaa sekä mangaa, joka kertoo tyttö- tai poikarakkaudesta.

Suomessakin järjestetään erilaisia manga- ja anime-aiheisia tapahtumia, joihin kannattaa osallistua, jos manga kiinnostaa sinua. Esittelemme näitä tapahtumia sekä kerromme mistä löydät lisätietoja tapahtumista ja alan toimijoista aiheeseen perehtyvässä postauksessamme.

Esittelemme myös alan tunnetuimpia ja suosituimpia taiteilijoita tunnetuimpine teoksineen. Eräs näistä teoksista on Dragon Ball, jonka juoni lohikäärmekuulineen on yllättävän mielenkiintoinen. Lohikäärmekuulilla on tässä sarjassa tärkeä tehtävä, mutta niiden löytämiseksi on nähtävä melkoisesti vaivaa.

Eräs postauksistamme on perehtynyt mangan erilaisiin oivalluksiin ja siihen, kuinka mangan tarjoama huumori voi tarjota elämään aivan uudenlaisia ilonaiheita sekä mahdollisuuden lievittää stressiä. Monet manga-sarjat onnistuvat yllättämään juonenkäänteillään kokeneenkin manga-konkarin.

Kenelle Hopeanuoli-blogi on suunnattu?

Hopeanuoli-blogi on suunnattu kaikille mangasta ja animesta kiinnostuneille lukijoille. Ellet vielä edes tiedä, mitä manga tarkoittaa, ei se haittaa, sillä blogin kautta voit ottaa siitä selvää! Sinun ei suinkaan tarvitse olla mangan asiantuntija voidaksesi nauttia blogin postauksista.

Hopeanuoli-blogin kautta voit etsiä samanhenkistä seuraa sekä vaihtaa aihetta käsitteleviä ajatuksiasi ja kokemuksiasi toisten alan harrastajien kanssa. Tämä voi auttaa laajentamaan omaa manga-tietouttasi sekä kokemusmaailmaasi. Toivommekin, että Hopeanuoli pystyisi tarjoamaan mangasta kiinnostuneille lukijoille matalan kynnyksen portaalin, jossa ajatusten ja kokemusten vaihto on nopeaa ja sujuvaa.

Jos haluat osallistua manga-aiheisiin tapahtumiin, etkä oikein tunnu löytävän niistä tietoa, kannattaa lukea aihetta käsittelevä artikkelimme. Esittelemme artikkelissa muutaman Suomessa järjestettävän tapahtuman sekä kerromme, mistä kannattaa etsiä lisätietoa. Manga-tapahtumaan osallistuminen on parhaimmillaan unohtumaton elämys ja tämän elämyksen pääsee kokemaan esimerkiksi Messukeskuksessa.

Mangan tyyliä jäljitellään useissa maissa ja eräs hyvä esimerkki löytyy Algeriasta, jossa on yllättävän taitavia alan taiteilijoita. Algeriassa mangaa jäljittelevää tyyliä käytetään sarjakuvissa, jotka ottavat kantaa maan yhteiskunnalliseen tilanteeseen sekä kertovat tarinoita maan historiasta. Erityisen hienoa on, että mangaa on kirjoitettu Algeriassa myös darjan kielellä, joka on paikallinen arabian murre, jota ei perinteisesti juurikaan käytetä kirjoitetussa muodossa. Tämä on ainutlaatuisen arvokasta niille miljoonille algerialaisille, jotka haluaisivat lukea mielenkiintoisia tekstejä aidolla äidinkielellään, joka ei suinkaan ole kirja-arabia eikä monen kohdalla myöskään ranska.